Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1000 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Ingen høst uten ull

En ting er sikkert. Høsten og vinterens favorittplagg er i ull. Det er deilig å ta på seg en myk og varm genser eller jakke når minusgradene kommer. Vi har et stort utvalg av lekre klær i gode ullkvaliteter.


Alle har et forhold til ull. Noen kan aldri få nok, mens andre synes det klør litt. Ull er naturlige animalske proteinfibre som brukes i tekstiler. Den årlige produksjonen av ull i verden er rundt tre milliarder kilo. Ull kommer fra ulike dyr som sauer, alpakkaer, kaniner og geiter mfl.


Lammeull er ull som er 50 mm eller kortere og kommer fra første klipping av en sau rundt 7 måneders alder. Den er myk, elastisk glatt og brukes ofte i tekstiler med høy kvalitet.


Merinoull kommer fra merinosauen. Ullen har lengre og tynnere fibre enn andre ulltyper og plaggene føles derfor lett og myke på kroppen. Fibrene er mer elastiske enn annen ull og holder bedre på fasongen. God merinoull nupper ikke.


Alpakkaull kommer fra alpakkaen, og er sterkere enn mohair og saueull. Den er tre ganger varmere enn vanlig ull. Fiberen er hul, det er hår og den puster slik at den føles varm når det er kaldt og sval når det er varmt


Angoraull kommer fra kaninrasen angora. Ullen er fin, myk, varm og lett. Angoraullen egner seg derfor godt til kroppsnære plagg, og i kombinasjon med andre ulltyper.


Mohair kommer fra angorageiten som klippes to ganger i året. Ulla er myk og god, og blandes ofte med andre ullkvaliteter og silke for å gi god slitasjestyrke.


Cashmere  er hår som kommer fra den dunaktige  underulla på cashmeregeitene. Den har unike egenskaper, den er myk og god, den er varm til tross for at den er lett. Den er slitesterk og den gir et litt eksklusivt preg.


Hvorfor velge ull?

 Ull regulerer temperatur. Den varmer deg når det er kaldt og svaler deg når det er varmt. Ull er flammehemmende i motsetning til syntetiske plagg som er lett antennelige. Ull har bakteriehemmende egenskaper som hindrer svettelukt og som kan bæres tett på kroppen. Ull er elastisk og holder godt på fasong og krøller lite. Ull er til dels selvrensende som igjen betyr at du ikke trenger å vaske plaggene så ofte. Lufting er ofte godt nok.


Ull er naturvennlig

Naturmaterialer er mer miljøvennlige enn syntetiske. Syntetiske klær bidrar til utslipp av mikroplast ved vask og bruk og de produseres ofte av plast som kommer fra olje. Klær fra naturfibre som bomull, lin, silke og ull er bedre for miljøet. Ull er biologisk nedbrytbart og er en fornybar ressurs. Ullplagg trenger ikke vaskes